top of page
Over Ons

Medinet.tv

Medinet.tv is een informatief platform met tips, getuigenissen en video’s voor mensen met een chronische aandoening en hun omgeving. Want meer weten is beter leven met je ziekte.

Diagnose chronische ziekte…

Wat nu?

Geconfronteerd worden met een ernstige ziekte vormt een grote uitdaging, niet in het minst voor de patiënt maar ook voor zijn of haar omgeving.

De diagnose roept meteen heel wat vragen op:

  • Hoe zal de ziekte mijn leven beïnvloeden?

  •  Aan wie vertel ik het en wanneer? 

  • Ga ik kunnen blijven werken?

  • Heb ik recht op sociale voorzieningen?

  • Waar vind ik betrouwbare informatie over behandelingen, medicatie, complementaire therapieën…?

Levenskwaliteit en behandeling optimaliseren

Het is dan ook uiterst belangrijk dat patiënten, mantelzorgers en andere zorgverleners vanaf het moment dat de ziekte wordt vastgesteld, toegang hebben tot doeltreffende en betrouwbare informatie. Over de ziekte, de behandelingsmethoden, de positieve effecten van een aangepaste levensstijl... Zo beschik je over meer troeven om zowel je levenskwaliteit als je therapie gunstig te beïnvloeden.

Betrouwbare en relevante informatie

Met precies dat doel voor ogen hebben we medinet.tv opgestart. Een onafhankelijk online kanaal voor relevante, betrouwbare en makkelijk toegankelijke info voor patiënten en hun omgeving. Daarnaast brengen we verhalen van patiënten die op een creatieve en constructieve wijze met hun ziekte omgaan. Op die manier willen we lotgenoten inspireren en stimuleren.

Medinet.tv

Concreet brengt Medinet.tv korte video’s en panelgesprekken met zorgverstrekkers, patiënten, experts… over specifieke onderwerpen die voor mensen met een chronische aandoening belangrijk zijn.

Want meer weten, is beter leven met je ziekte…
 

bottom of page